Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Mezinarodni pravo" existuje v teoriich clenu levicovych fakult - OSN jako platforma pro mezi-vladni styky prestalo pracovat behem prvnich let sve existence (jen idiot by zaradil mezi radni dve hlavy mestskeho podsveti). Problem Syrie je ze jeji spolecnost nedokazala od sve nezavislosti prijit s lepsim modelem nez agresivni nacionalne-socialistickou diktaturou. Spravit to muzou jedine Syrani s touhou po svobodnejsim a dustojnejsim zivote - tedy lide co Assad dynastie a spol. vrazdi uz 50 let... (Autore, v tom anglickem versiku se slovo "lose" pise s jednim "o"). Kdo neco na Strednim Vychode ztraci neni USA, ale arabske kultury co se jeste nenaucily resit spory jinak nez auto-bombama.

0 0
možnosti
PN

No, je hezké se opírat o psané právo, mám ale pocit, že ve skutečnosti je to trochu jinak.

Právo bych rozdělil na velké a malé. Když se majitelé tří benzínek v městečku domluví na cenách, tak je to kartel což je trestné a majitelé mohou být rádi vyváznou-li s pouhou pokutou. Domluví-li se na cenách státy vyvážející ropu tak je to taky kartel, ale zákazníci se mohou jenom klepat, za kolik jim ten barel prodaj. Quod licet Jovi, non licet bovi nebo tak nějak to říkají latiníci. Takže v mezinárodním právu je prostě v právu ten, kdo má větší klacek (a má také spoustu právníků, kteří zdůvodní naprosto cokoli) a v malém právu je v právu ten, co má tlustší šrajtofli a může si dovolit lepšího právníka. Neb špičkový (a extrémně drahý) právník dokáže přesvědčit soudce o věcech neuvěřitelných a zdravým rozumem neuchopitelných. (Viz OJ Simpson).

0 0
možnosti
JM

"konflikt v Sýrii má bohužel potenciál k destabilizaci situace v oblasti" (to jako důvod k vojenskému zásahu)

Ano to má, ale ptejme se, kdo ten konflikt vyvolal a proti komu tedy zasáhnout?

Asad to nebyl.

2 1
možnosti
JR

J92a62n 90R12á88ž

2. 9. 2013 1:22

Výborný příspěvek!

0 0
možnosti

Hochu na tvoje mládí,

výborný a zajímavý politický rozbor situace.

Karma!R^

0 0
možnosti
Foto

USA mezinárodní právo neřeší.

Zajímá je právo vítěze.

Za článek dávám karmu R^

3 1
možnosti
Foto

zajímavý a fundovaný článek, karma R^

1 0
možnosti
TB

z pozice právních názorů je dobře napsán, ale měli by tímto právem řídit všechny velmoci, které se doupustily bezpráví na menších státech. Pokud pomineme jen problémy kolem USA, tak třeba obsazení spojeneckých armád Varšavského paktu v ČSSR vroce 1968, Nestranná pomoc Kuby v bojích v Angole, kdy podpora byla seskupení MPLA, Tyto kubánské jednotky měli výzbroj z východního bloku, byli ho všichni černoši,aby to nevšlo najevo. Podpora výzbrojí a válečného materiálu v Nikaraqui. Nasazení sovětských expertů v Egyptě. Nasazení sovětských vojenských expertů a pilotů ve vietnamské válce. a abych nezapomněl, nasazení sovětských vojenských pilotů v korejské občanské válce spolu s Migy. No dalo by se pokračovat. Nejen USA ale i SSSR za sebou táhne stín obsazení území vojenskými silami

2 0
možnosti
JR

Ne všichni naštěstí jsou takoví alibisti jako vy, že by jim nevadily ukrutná zvěrstva různých tyranů po světě, a to vůči svým lidem, kteří nemají šanci na jakoukoliv změnu své situace.  Ještě že USA máme.

2 2
možnosti
JP

Ale já nikde neřekl, že mi dění v Sýrii nevadí, nebo že je dokonce podporuji. Jen jsem se pokusil pohlédnout na věc skrz mezinárodní právo, své názory jsem nerozšiřoval.

0 0
možnosti
TB

U té Nikaragui bych to trošku doplnil. Když byla u moci tkzv. pravicová vláda, byli povstalci vyzbrojováni zbraněmi z moskvy a dalších spřátelených socialistických republik. Četl jsem tenkrát jakousi reportáž z oblasti,které ovládali povstalci, a ti měli k tomu všemu zajímavý názor. Dary budeme přijímat ať už budou to zbraně nebo potraviny, ale nikdo nám tady nebude diktovat jak a co máme dělat. Pokud vyjdeme z toho, že reportáž vyšla v době normalizace, je celkem s podivem, že cenzorovi uniklo. Problém vlády, po svrhnutí, převratem, Noriegy,je totiž i v tom, že obchody musí dělat se státy kolem hranic a i s USA. Tyto republiky, ve střední Americe, jsou v podstatě bananové. A těch pát tun co by socialistické státy odebrali, by Nikaraguu nezachránilo. Proto ten názor o tom diktátu

2 0
možnosti
VV

Výborný článek. Děkuji. Karma.V

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS